Mint minden minden szakmának, a szakácsoknak is megvan az eszközük amivel dolgoznak.
Az informatikusoknak a számítógép,fodrásznak olló,kanalaséknak a seprű, nekünk a szakácsoknak pedig a kés. :D
Minnél jobb minőségüek az adott tárgyak, annál precízebb a munkánk is.
Nem lehet egy olyan késsel dolgozni, amit félóránként éllezni kell. Egy jó késsel a munkánk is könnyebb.
Az új késem Wüsthof Classic Icon, a 20cm es változat.
Bekerült a másik 3 (japán) késem közé. Jövőhónapban beruházok egy Wüsthof filéző késre is, mert Kell!
2012.05.02.
15:40
Írta: Pétrus
Új Kés került a táskámba.
4 komment
Címkék: kés wüsthof
A bejegyzés trackback címe:
https://gastronblog.blog.hu/api/trackback/id/tr734484465
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2012.05.02. 16:18:12
Ugyanilyet használok én is. Én egy 3-as szettet vettem belőle anno. Nagyon fogod szeretni.
Pétrus 2012.05.02. 16:53:44
@jEnci: Markolatra nagyon kényelmes, s gyorsan ki is próbáltam egy hagymán, mit lehet vele kezdeni. Eszméletlen! Nem is értem eddig miért nem ilyen kést használtam :O
jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2012.05.02. 16:56:52
@Pétrus: a súlypontja is nagyon jól el van osztva. Egy párszor már sikerült leejtenem, először meg is állt a szívem egy pillanatra, és mivel a nyele a nehéz mindig arra fog esni így az éle, hegye szinte nem fog sérülni, és nem is sérült egyik alkalommal sem. Ami szerintem írtó praktikus! :D
Pétrus 2012.05.02. 17:00:06
@jEnci: Pontosan! :) Egyébként ha pl, eltörik a kés, akkor kicseréli a Wüsthof. :) Munkatársamnak lepattant a hegye (Nem tudom hogyan), írt nekik levelet. Válaszban az jött, hogy vigye be oda ahol vette, s kicserélik. :)
Utolsó kommentek